Przepisy
Agaty

Ciasto z cukinią i borówkami

Ciasta, Desery, Owoce, Przepisy – blog kulinarny, Warzywa

ciasto z cukinii z borówkami kuchnia agaty (1)

To po prostu wspaniałe ciasto! W ogóle nie czuć w nim smaku cukinii, jej dodatek powoduje jednak, że placek jest przyjemnie wilgotny i długo utrzymuje świeżość (bez konieczności używania dużej ilości tłuszczu). Poza ty, jego zjedzenie poprawia humor! Porcja cista z cukinią- to brzmi prawie jak sałatka na deser;)

ciasto z cukinii z borówkami kuchnia agaty (4)

Ciasto przygotowałam z dodatkiem borówek amerykańskich (to akurat szczyt sezonu na te owoce). Na wierzchu zaś rozsmarowałam warstwę kremowego serka wymieszanego z odrobiną cukru pudru i wanilią. Wspaniale komponuje się z tym cukiniowym ciastem!

ciasto z cukinii z borówkami kuchnia agaty (3)

Podane proporcje na foremkę o średnicy ok.25 cm.

ciasto z cukinii z borówkami kuchnia agaty (5)