Przepisy
Agaty

Dip z grillowanej papryki

Przekąski, Przepisy, Vege
Opis

Żeby wyjście na imprezę nie kojarzyło się z niezdrowymi przekąskami, proponuję doskonałą alternatywę dla serowych czy majonezowych sosów.

Ten paprykowy dip, może być delikatny lub intensywny w smaku, doprawiony ziołami lub ostrą chili. Można maczać w nim kawałki warzyw (seler naciowy, paprykę, marchewkę pokrojoną w słupki) lub grzanki, a nawet … nachos. Piotr jadł z nim kanapki :)

Do naczynia włóż twarożek i pokrojoną paprykę oraz szalotkę , zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chili. Dodaj pokrojony szczypior. Wstaw na godzinę do lodówki, aby masa stężała, a smaki się połączyły.

Podawaj z warzywami pokrojonymi w słupki, grzankami lub jako dodatek do kanapek.

-->