Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą
To taki przepis „rach-ciach”. Wystarczy na patelni tylko zagotować sos, a następnie zapiec w nim rybę. Wybrałam polędwiczki z dorsza, więc nie duże kawałki- pieczenie zajęło mi więc tylko jakieś 10 minut.
Tak zapiekana ryba świetnie sprawdza się na przyjęcia, bo możesz przygotować ją w pojedynczych naczynkach do zapiekania, a co najważniejsze, sos możesz ugotować nawet dzień wcześniej i tylko przed samym podaniem zapiec z rybą.
Możecie poeksperymentować z sosem dodając do niego świeże zioła, trochę miodu lub białego wina. Danie świetnie komponuje się podane z ryżem lub, po prostu, świeżą bagietką i miską sałaty. Smacznego!
Proporcje na 2 porcje.
Mam pytanie ? W ktorym miejscu w rybie jest poledwica ? Szukalam po calym internecie i nie znalazlam.