Przepisy
Agaty

Ekspresowa tarta ze szparagami i serem pleśniowym

Przekąski, Przepisy, Tarty, Vege
Opis

tarta ze szparagami (1)

Kupiłam śliczne, malutkie szparagi. Zielone, bo to moje ulubione, pewnie dlatego, że nie trzeba ich obierać :)

tarta ze szparagami (4)

To danie nie wymaga w zasadzie żadnej pracy. Tartę piekę bowiem na gotowym cieście francuskim. 20 minut i można delektować się majowym smakiem szparagów z delikatną nutą gorgonzoli.

tarta ze szparagami (2)

Ta tarta jest nieco rustykalna, ale jej urok tkwi właśnie w nieregularnych brzegach i wiejskim charakterze.

 

 

Na cieście ułóż szparagi (odłam od nich twarde końcówki). Ułóż kawałki sera. Popieprz i posól.

Jajka roztrzep ze śmietanką, wlej na tartę. Wstaw do pieca nagrzanego do 200 0C na 20 minut.

-->