Francuskie ciastka z jabłkami i twarożkiem- krok po kroku
Szczerze uwielbiam ciasteczka z ciasta francuskiego. Zawsze staram się mieć jego porcję w lodówce i w razie konieczności tylko wrzucić do piekarnika by móc już po kilkunastu minach cieszyć się pysznym deserem.
Do ich przygotowania użyłam narzędzia do robienia pierożków, ale równie dobrze poradzicie sobie bez niego, jeśli obetniecie ciasto dookoła farszu i złączycie je (zagnieciecie) widelcem.
Na cieście ułóż porcję twarogu…
na nim jabłka.
Ciasto wokół farszu posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Złóż ciasto i wykrój kształt ciasteczka.
Posmaruj jajkiem, posyp cukrem. Ostrym nożykiem natnij na krzyż otworek.
Upiecz, ostudź … zjedz ! :)
Najlepsze ciastka, jakie ostatnio widziałam! świetny przepis :)