Przepisy
Agaty

Pieczony łosoś z kremem śmietanowym

Obiady, Przepisy, Ryby & owoce morza, Vege
Opis

Takie dania to ja naprawdę lubię! Jego przygotowanie zajmuje jakieś 3 minuty, potem myk do pieca i już można delektować się pyszną, delikatną rybą.

Sos jest dość intensywny, lekko kwaskowaty, doskonale komponuje się więc z mięsem łososia.

Na pewno jeszcze nie raz przyrządzać go będę w ten sposób, następnym razem poeksperymentuję jednak z dodatkiem ziół (koperek na pewno dobrze by się tu sprawdził!)

Filet posól, ułóż na blaszce z papierem do pieczenia.

Na rybę połóż większość sosu ( resztę podasz do ryby, po jej upieczeniu), posyp pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 oC, piecz 20 minut. Podawaj od razu.

-->