Przepisy
Agaty

Gęsta zupa warzywna z czerwoną fasolą

Obiady, Przepisy – blog kulinarny, Vege, Warzywa, Zupy
Opis

To wariacja na temat zupy, jaką kilka dni temu przygotowałam w DDTVN i jednocześnie niezbity dowód na to, że kuchnia to doskonałe pole do eksperymentów. Wystarczy zamienić kilka składników, dodać nowe smaki, żeby otrzymać danie o kompletnie innym klimacie.

Ta zupa ma lekko meksykański klimat (za sprawą dodanej fasoli), można ją pikantnie przyprawić, a nawet wzbogacić kolejnymi dodatkami: ciecierzycą, papryką czy ostrym sosem tabasco.

Proponuję podać ją z czosnkowymi grzankami, choć już sama w sobie jest bardzo sycąca.

Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, dodaj także chili. Do zupy możesz dodać także paprykę, ciecierzycę czy kukurydzę.

-->