Klopsiki z sosem paprykowo-sezamowym (na imprezę)
Powoli kończymy jeść karpia i popijać go barszczem/zupa rybną/grzybową, a zaczynamy myśleć o sylwestrowej zabawie.
Moim zdaniem na przyjęciach najlepiej sprawdzają się (i są zarazem najwygodniejsze dla gospodyń/gospodarzy) przekąski, które można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno- nie wymagają pilnowania i ustawicznego podgrzewania. Ułatwmy sobie życie, ta impreza to czas zabawy także dla domowych kucharzy :)
Dziś propozycja numer jeden- klopsiki z sosem przygotowanym na bazie pieczonej papryki i tahini (pasty ze zmiksowanych ziaren sezamu. Tej samej, jakiej używa się do przygotowania hummusu). Możecie zastąpić ją np. masłem orzechowym. Otrzymacie równie dobry sos!
bardzo dobry pomysł na podanie kupiłam właśnie maszynkę do mięsa CLATRONIC FW 3506, bardzo przydatna rzecz