Przepisy
Agaty

Klopsiki z sosem paprykowo-sezamowym (na imprezę)

Dodatki, Mięso, Przekąski, Przepisy – blog kulinarny, Święta

klopsiki-na-impreze-1

Powoli kończymy jeść karpia i popijać go barszczem/zupa rybną/grzybową, a zaczynamy myśleć o sylwestrowej zabawie.

klopsiki-na-impreze-3

Moim zdaniem na przyjęciach najlepiej sprawdzają się (i są zarazem najwygodniejsze dla gospodyń/gospodarzy) przekąski, które można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno- nie wymagają pilnowania i ustawicznego podgrzewania. Ułatwmy sobie życie, ta impreza to czas zabawy także dla domowych kucharzy :)

klopsiki-na-impreze-5

Dziś propozycja numer jeden- klopsiki z sosem przygotowanym na bazie pieczonej papryki i tahini (pasty ze zmiksowanych ziaren sezamu. Tej samej, jakiej używa się do przygotowania hummusu). Możecie zastąpić ją np. masłem orzechowym. Otrzymacie równie dobry sos!

klopsiki-na-impreze-2