Przepisy
Agaty

Korzenna konfitura z cebuli

Dodatki, Przepisy – blog kulinarny, Przetwory

Kochani, już tylko do północy czekam na Wasze głosy w Sondzie! Macie więc jeszcze tylko kilka godzin, na zadecydowanie gdzie spędzę moje kulinarne wakacje sponsorowane przez cititravel.pl.

Proponuję przy tym zostawić komentarz pod „wycieczkowym” wpisem, dla trójki wybrańców przywiozę prezenty! :)

Ale wracając do tematu głównego, czyli jedzenia. Dziś konfitura z cebuli, dodatek do wytrawnych dań bardzo popularny w Hiszpanii.

Ja bardzo lubię jeść ją w towarzystwie pasztetów, ale świetnie smakuje też podana z serami czy stekiem.

Szczerze mówiąc proporcję przy jej robieniu dobieram raczej „na oko”. Poniżej podaję podstawowe składniki, posmakujcie jednak konfiturę w czasie smażenia i doprawcie ją według swojego gustu!