Krem waniliowy Michela Roux
Dla Michela Roux to Krem Podstawowy. Dla mnie najlepszy sos waniliowy na świecie!
Wykorzystywałam go do nadziewania ptysi i małych babeczek lub jadłam polane nim truskawki, maliny, jagody. Jest niezastąpiony i nieprzyzwoicie wręcz pyszny. Spróbujcie go koniecznie, najlepiej jeszcze dziś!
Jeśli zależy Wam na „cięższej” konsystencji kremu, możecie już ostudzony zmiksować z zimnym masłem (do miksowanego masła dodajemy po łyżce kremu, aż całość będzie gładka i jednolita), z czekoladą lub dodać do niego o 1/2 więcej mąki- będzie bardziej gęsty.
Znam i kocham, ale jeśli stosować np. do dużej tarty to lepiej dodać trochę więcej mąki faktycznie, bo nie zbyt trzyma fason przy krojeniu.
Tak btw. to jeśli mogę mieć sugestie- te filmiki , które się same włączają, a zwłaszcza z dźwiękiem to nietrafiony moim zdaniem pomysł- serfujesz sobie po nocy a tu nagle bum