Łatwy pudding z wiśniami
To przepis idealny jeśli masz ochotę na ciasto, nie masz jednak ani czasu, ani ochoty spędzać dużo czasu w kuchni.
Deser, który robi się w zasadzie sam (szczególnie jeśli ktoś wyjątkowo miły wypestkuje za Ciebie kilkanaście wiśni;). Wystarczy wymieszać z grubsza składniki, przełożyć cienką warstwą do naczynia do zapiekania (albo kilku mniejszych- wtedy przygotujesz śliczne indywidualne porcje dla każdego z gości) i wstawić na dosłownie kilkanaście minut do pieca.
Wyjmujesz ciepłe, lekkie ciasto, idealnie do podania z gałką lodów waniliowych, bitą śmietaną i porcją świeżych wiśni, które dodadzą kwaskowatego akcentu.
Pudding podawaj lekko jeszcze ciepły, wtedy jest najlepszy!
Z podanych proporcji upiekłam pudding dla 4 osób.