Przepisy
Agaty

Pasta łososiowa na pumperniklu

Przekąski, Przepisy – blog kulinarny, Ryby & owoce morza, Święta
Opis

Sylwester lada moment, czas więc pomyśleć o jakiś przyjemnych przekąskach. Przyjemnych, czyli smacznych, nieskomplikowanych, a przy tym wygodnych w jedzeniu, gdy jedna ręka zajęta kieliszkiem szampana.

pumpernikiel (1)

Te małe kanapeczki świetnie wpisują się w imprezowy nastrój i są po prostu pyszne!

pumpernikiel (13)

Gotuj rybę na parze ok. 15 minut (w zależności od grubości mięsa). Ostudź.

Ugotowanego łososia połącz z wędzonym, zmiksuj z dodatkiem kremówki na gładką pastę.

Dodaj posiekany koperek, w razie konieczności dopraw do smaku (pamiętaj jednak, że wędzony łosoś jest słony). Wierzch oprószyłam czerwonym pieprzem i skórką otartą z cytryny).

Podawaj na pumperniklu lub grzankach, jako przekąskę.

-->