Przepisy
Agaty

Łosoś z cytrynowo-rozmarynową kruszonką

Boże Narodzenie, Przepisy – blog kulinarny, Ryby & owoce morza
Opis

Dla wszystkich, którzy nie traktują karpia jak króla wigilijnej wieczerzy i chętnie zastępują go inną rybą, bo wiem, że i tacy tu zaglądają :)

DSC_1632

Łosoś to jedna z częściej przyrządzanych u mnie w domu ryb, postarałam się jednak tym razem nadać mu nieco bardziej odświętną formę, nie komplikując przy tym samego przygotowania. To naprawdę szybkie danie!

DSC_1617

Jako dodatku użyłam pieczonych, skropionych tylko oliwą i oprószonych solą morską pomidorków koktajlowych, jednak typowo świąteczne dodatki jak sos chrzanowy też będą się znakomicie komponować!

Rybę (bez skóry) przypraw z obu stron solą i pieprzem, ułóż w naczyniu do zapiekania.

Na wierzchu ułóż warstwę kruszonki. Piecz ok. 20 minut w temp. 200 oC, aż wierzch ładnie się zarumieni.

-->