Przepisy
Agaty

Pieczona jagnięcina z jesienną sałatką śliwkową

Mięso, Obiady, Przepisy – blog kulinarny, Surówki & sałatki

Kuchnia Agaty powstała na początku 2009 roku, to jakieś… 100 lat temu! Od prawie 3 lat prowadzę szkołę gotowania i … ciągle mi tego jedzenia mało!

na noże tvn (7)

Wcale więc nie dziwię się, gdy widzę w telewizji coraz więcej programów kulinariów dotyczących. Wszak każdy chce być Magdą Gessler ;)

na noże tvn (5)

Tym wpisem zaś mam zaszczyt zaprosić Was do oglądania nowego serialu na antenie TVN!  4 września o 21:30 będzie ostro, będzie gorąco, będzie naprawdę pysznie- startuje „Na noże”!

na noże tvn (8)

Skoro do zabawy w profesjonalnego chefa zaprosił mnie sam główny bohater serii (dla przyjaciół Jacek;), z przyjemnością przedstawiam moją wariację przygotowaną na podstawie zaproponowanych przez niego składników.

na noże tvn (1)

Mam udziec jagnięcy, ziemniaki, śliwki i szpinak. Postanowiłam więc przygotować długo pieczoną jagnięcinę z rozmarynem, podać ja na puree ziemniaczano-selerowym. Do tego zaś sałatka z marynowanej czerwonej cebuli, śliwek i młodego szpinaku. Może być?

na noże tvn (3)

Jeśli pomysł przypadł Wam do gustu, zapraszam- przepis poniżej. Ja swoją porcję zjem przed telewizorem :)

na noże tvn (2)