Pieczona jagnięcina z jesienną sałatką śliwkową
Kuchnia Agaty powstała na początku 2009 roku, to jakieś… 100 lat temu! Od prawie 3 lat prowadzę szkołę gotowania i … ciągle mi tego jedzenia mało!
Wcale więc nie dziwię się, gdy widzę w telewizji coraz więcej programów kulinariów dotyczących. Wszak każdy chce być Magdą Gessler ;)
Tym wpisem zaś mam zaszczyt zaprosić Was do oglądania nowego serialu na antenie TVN! 4 września o 21:30 będzie ostro, będzie gorąco, będzie naprawdę pysznie- startuje „Na noże”!
Skoro do zabawy w profesjonalnego chefa zaprosił mnie sam główny bohater serii (dla przyjaciół Jacek;), z przyjemnością przedstawiam moją wariację przygotowaną na podstawie zaproponowanych przez niego składników.
Mam udziec jagnięcy, ziemniaki, śliwki i szpinak. Postanowiłam więc przygotować długo pieczoną jagnięcinę z rozmarynem, podać ja na puree ziemniaczano-selerowym. Do tego zaś sałatka z marynowanej czerwonej cebuli, śliwek i młodego szpinaku. Może być?
Jeśli pomysł przypadł Wam do gustu, zapraszam- przepis poniżej. Ja swoją porcję zjem przed telewizorem :)
Jakie rarytasy…Agato propozycja prawdziwie słoneczno-wczesno-jesienna , pysznie zaserwowałaś.Magda (fanka kuchni Agaty),