Przepisy
Agaty

Pstrąg pieczony z szalotką i natką pietruszki

Boże Narodzenie, Obiady, Przepisy – blog kulinarny, Ryby & owoce morza

pstrąg (26)

Gdy chcę szybko przygotować smaczną rybę, zwykle przyrządzam ją w ten właśnie sposób. Szalotka, natka pietruszki i cytryna- to wystarczy, by upiec ją naprawdę smaczną i pełną smaku.

pstrąg (3)  Dziś pstrąg. I to nie byle jaki, bo prosto z rzeki, o pięknym różowym mięsie i imponującym rozmiarze.

pstrąg (33)

I tu, na marginesie, w ramach prywaty, wszystkich, którzy w trakcie gotowania lubią się pobujać przy miłych dla ucha rytmach, serdecznie zapraszam do kupna płyty, jaką nagrał Wojtek Gogolewski. To bowiem nie tylko znakomity jazzman, ale i wędkarz, dzięki któremu tę piękną rybę zaserwować mogłam na obiad! ;) Link TU.

gogolewski (6)

Podaję proporcje na 1 rybę średniej wielkości.

pstrąg (23)