Przepisy
Agaty

Pstrąg z bobem na sosie z awokado

Obiady, Przepisy – blog kulinarny, Ryby & owoce morza, Warzywa
Opis

Dziś do pstrąga (łososiowego) zaproponuję zielone dodatki- bób (to sam środek sezonu na to pyszne warzywo!) i krem z awokado.

pstrąg z awokado i bobem (4)

Aby urozmaicić smak dania, awokado doprawione jest czosnkiem i koperkiem, bób zaś podaję z sosem vinegrette. Wspaniale komponują się z delikatną rybą.

pstrąg z awokado i bobem (3)

Oczywiście użyć możecie dowolnego gatunku ryby, niech przepis będzie tylko inspiracją do dalszych kuchennych eksperymentów!

pstrąg z awokado i bobem (1)

Proporcje dla 2 osób.

Miąższ awokado (miękkiego!) zmiksuj z czosnkiem, koperkiem i sokiem z cytryny na gładki sos. Dopraw do smaku.

Rybę dopraw, podziel na porcje, usmaż na mieszance oleju i masła.

Ciepłą rybę podawaj na ciepło z sosem z awokado i bobem. Całość posyp koperkiem i skrop oliwą.

-->