Przepisy
Agaty

Spaghetti alla puttanesca

Makarony, Przepisy – blog kulinarny
Opis

DSC_0013

Zrobienie tego dania zajmuje dokładnie tyle czasu, ile gotuje się potrzebny do niego makaron. Rach-ciach. Na patelnię trafiają kolejne składniki, kilka minut duszenia i już na talerzach parują porcje pysznego makaronu.

DSC_0006 (2)

Trzeba pamiętać, że do zrobienia Spaghetti alla puttanesca używa się słonych z natury składników (anchois, oliwek, kaparów), nie przesadzajcie więc z ilością dodawanej soli. Polecam za to przyprawić makaron chili, odrobina ostrości świetnie się tu sprawdza.

DSC_001221

W tym czasie na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj fileciki anchois, wymieszaj. Na patelnię wlej pomidory, zagotuj. Dodaj oliwki oraz kapary. Wymieszaj i przypraw do smaku solą, chili i pieprzem.

Gotowym sosem polej ciepły makaron. Dodatkowo danie możesz skropić oliwą.

-->