Przepisy
Agaty

Wiosenna zupa z młodej kapusty z łososiem

Obiady, Przepisy, Ryby & owoce morza, Zupy
Opis

zupa z młodej kapusty z łososiem (3)

Kiedy w sklepach zaczyna pojawiać się młoda kapusta, pęczki marchewki i wczesne ziemniaki znak to, że wiosna już przyszła!

zupa z młodej kapusty z łososiem (2)

Wiosenne dania mają dla mnie smak koperku. Po prostu go uwielbiam! Do dzisiejszej zupy z kapusty i dodanego do niej łososia, pasuje doskonale!

zupa z młodej kapusty z łososiem (1)

Przed Wam więc porcja aromatycznej zupy z młodych warzyw, pachnąca koperkiem, z kawałkami delikatnej ryby w środku.

Do wywaru warzywnego dodaj pokrojone w kostkę, obrane ziemniaki oraz poszatkowaną kapustę. Gotuj do miękkości ( w razie konieczności dodaj tyle wody, aby przykrywała wszystkie składniki).

Z powrotem dodaj do garnka marchew i resztę warzyw wraz z obranym ze skóry, pokrojonym w kostkę łososiem. Gotuj 5 minut. Dodaj drobno posiekany koper, dopraw do smaku.

-->