Przepisy
Agaty

Błyskawiczne babeczki z jagodami

Muffiny & babeczki, Przepisy – blog kulinarny

Nie znam szybszego sposobu na przygotowanie „czegoś słodkiego” niż upieczenie muffinek. Te angielskie babeczki robi się niezwykle łatwo, nie trzeba nawet używać miksera. Wystarczy miska, łyżka i gotowe! Oto błyskawiczne babeczki z jagodami!

Jak widzicie na zdjęciach, babeczki można upiec w klasycznych foremkach na muffinki, albo nawet w takich płaskich- przeznaczonych do wypieku małych tart. W kuchni trzeba eksperymentować! Warto jednak kupić specjalne papierowe „papilotki”, którymi wykłada się foremki na babeczki, dzięki nim wypieki bardzo łatwo jest wyjąc z formy, a następnie podać na deser, albo spakować dziecku na drugie śniadanie do szkoły.

Jakie owoce można dodać do muffinek?

Do podstawowego ciasta dodać można ulubione owoce (jabłka, maliny, wiśnie), wzbogacić smak przyprawami (cynamonem, skórką cytrynową) lub cząstkami czekolady. W każdej formie babeczki na pewno będą pyszne!

Efekt za każdym razem doskonały!