Przepisy
Agaty

Ciasto z czereśniami, amaretti i migdałami

Ciasta, Owoce, Przepisy – blog kulinarny

 

Ciasto z czereśniami, amaretti i migdałami (5)

Delikatny placek z chrupiącym, a zarazem owocowym wierzchem. Jeśli zestawimy chrupiące, migdałowe ciasteczka z jeszcze większą ilością migdałów i słodkimi jak cukierek czereśniami (skropionymi likierem), otrzymamy pyszne, NAPRAWDĘ pyszne ciasto!

Ciasto z czereśniami, amaretti i migdałami (1)
Ciasto z czereśniami, amaretti i migdałami (2)

Ciasto z czereśniami, amaretti i migdałami (3)

To bardzo prosty ucierany placek, z gatunku tych, które masz ochotę zjeść w całości na surowo, bo nawet jeszcze nie upieczone, osadzone na ściankach miski smakuje nieziemsko.

Ciasto z czereśniami, amaretti i migdałami (4)

Z przepisu uzyskacie szybkie ciasto, przyjemnie wilgotne, bardzo aromatyczne. Idę o zakład, że nie skończy się na jednym kawałku…

Ciasto z czereśniami, amaretti i migdałami (8)

Inspiracją był dla mnie przepis z bloga 5secondrule.