Frittata ze szparagami
No i kończy się nam szparagowy sezon. Dla tych szczęśliwców, którzy mają jeszcze w lodówce pęczek, albo zamrozili kilka sztuk, proponuję frittatę, pyszną wersję starego, dobrego omletu.
Frittata to doskonały pomysł na ciepłą kolację, a nawet lekki obiad. Składniki mogą być w zasadzie dowolne- papryka, brokuły, szynka, ser, pieczarki. Lub w wersji de lux- szparagi właśnie. Smacznego! :)
Porcja dla 4 osób.
Wypróbowałam dzisiaj przepis. Żałuję, że zrobiłam tylko z połowy porcji, bo było prze-pysz-ne! Czy próbowała Pani kiedyś mrozić szparagi? Myślałam, żeby lekko zblanszować i pomrozić w woreczkach. A potem jesienią delektować się np. taką frittatą. Jeszcze raz dziękuję za przepis i pozdrawiam.