Przepisy
Agaty

Mini ciasta z rabarbarem i limonkowym lukrem

Ciasta, Przepisy
Opis

 

Chodził za mną jakiś deser z cierpkim rabarbarem w środku (swoją drogą zauważyłam, że zwykle rabarbar występuje w duecie z truskawkami, ale to tak na marginesie). Upiekłam więc takie mini- placki owocowe, dodałam  cytrusowy lukier i wyszło naprawdę dobrze. Choć TO ciasto to dla mnie w tym sezonie wciąż Number One :)

Masło ubij z cukrem na gładką, puszystą, białą masę. Dodaj mąkę z proszkiem i solą,  a następnie po jednym jajku. Wlej ekstrakt waniliowy. Całość dokładnie zmiksuj.

Ciasto przełóż do foremek wysmarowanych masłem, na wierzchu rozłóż rabarbar. Piecz ok. 15 minut w 180 oC.

Gotowe (ostudzone) ciastka ozdób lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku z limonki.

-->