Przepisy
Agaty

Mule w piwie

Obiady, Przekąski, Przepisy – blog kulinarny, Ryby & owoce morza
Opis

Ostatnio owoce morza dość często goszczą na naszych talerzach. Nie tylko dlatego, że są wyjątkowo smaczne, ale i bardzo szybkie w przygotowaniu, co w okresie wakacyjnego lenistwa jest dla mnie bardzo ważne!

mule w piwie (6)

Tym razem nieco zmieniłam klasyczny przepis i zamiast białego wina, do ugotowania małży, użyłam piwa.

mule w piwie (4)

Ten zestaw sprawdza się doskonale, danie nabiera ciekawego, wytrawnego posmaku, na pewno warte jest wypróbowania!

mule w piwie (1)

Dodaj świeże mule (z oczyszczonymi skorupkami, tylko te szczelnie zamknięte!). Przykryj pokrywką i gotuj ok. 5 minut, aż skorupki się otworzą. Wyłącz gaz, dodaj masło, posiekaną natkę i wymieszaj całość.

Wyrzuć mule, które się nie otworzyły. Pozostałe podawaj od razu, w towarzystwie bagietki.

-->