Przepisy
Agaty

Mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi

Obiady, Przekąski, Przepisy, Ryby & owoce morza
Opis

 

mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi (5)

Nie ma to jak prostota. Szczególnie, jeśli chodzi o owoce morza, takie jest moje zdanie.

mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi (6)

Proste, świeże składniki. Niezawodna szalotka, odrobina czosnku, białe wino plus kilka dodatków – tym razem pachnący ciepłym słońcem tymianek i słodkie pomidorki koktajlowe. Plus na koniec- odrobina masła. Bo masło (zawsze!) robi różnicę!

mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi (3)

 

 

Dodaj świeże mule (z oczyszczonymi skorupkami, tylko te szczelnie zamknięte!). Przykryj pokrywką i gotuj ok. 5 minut, aż skorupki się otworzą. Wyłącz gaz, dodaj masło i wymieszaj całość.

Wyrzuć mule, które się nie otworzyły. Pozostałe podawaj od razu w towarzystwie bagietki, ozdobione kilkoma gałązkami świeżego tymianku.

-->