Przepisy
Agaty

Szybka tarta ze szparagami, cukinią i pomidorkami

Przekąski, Przepisy, Tarty, Vege, Warzywa
Opis

tarta ze szparagami (2)

Szybka, wiosenna, chrupiąca- tarta na spodzie z ciasta francuskiego, z zielonymi szparagami, cukinią, słodkimi pomidorkami koktajlowymi i wyrazistym w smaku serem feta.

tarta ze szparagami (3)

Zamiast fety użyć możecie np. ser pleśniowy.

tarta ze szparagami (6)

Upieczoną już tartę polecam posypać aromatycznymi, świeżymi ziołami (bazylią, oregano, tymiankiem) i skropić oliwą.

tarta ze szparagami (10)

Na cieście rozsmaruj warstwę kremowego serka. Ułóż na nim plasterki cukinii, połówki pomidorków i szparagi (w całości lub podzielone na 2-3 części). Między warzywami ułóż kawałki sera. Całość delikatnie przypraw solą, świeżo mielonym pieprzem i skrop oliwą.

Tartę wstaw do piekarnika nagrzanego do 210 oC, piecz do zarumienienia ok. 15-20 minut.

-->