Przepisy
Agaty

Krem budyniowy
Ciasta, Ciasteczka, Desery, Przepisy
Opis

Krem budyniowy to wspaniałe uzupełnienie wielu deserów. Możecie przełożyć nim blaty biszkoptu, napełnić eklerki czy pączki lub podać (tak jak ja) na kruchym spodzie tarty w towarzystwie owoców.

krem budyniowy (2)

Smak kremu możecie modyfikować przez dodanie otartej skórki cytrynowej czy dodatkowej porcji wanilii.

krem budyniowy (5)

Bardzo ważne, aby używane do przygotowania składniki (tj. masło i budyń) miały taką samą, pokojową temperaturę- inaczej krem może się zwarzyć (a nawet – na pewno się zwarzy:)

krem budyniowy (7)

Przyłóżcie się do zmiksowania masła, by było napowietrzone i lekkie, wtedy i krem taki będzie.

krem budyniowy (3)

Krem budyniowy przygotować możecie na bazie domowego budyniu lub na szybko, używając tego ze sklepu.

Co do spodu zaś, jeśli marzy się Wam tarta na kruchym, polecam TEN przepis , a jeśli nie macie czasu (i mieszkacie w Kujawsko-Pomorskiem;) TE gotowe spody. Smacznego!