Przepisy
Agaty

Grillowany kurczak z pikantną salsą

Mięso, Obiady, Przepisy
Opis

Kiedy nie mam pomysłu na obiad, mój wybór najczęściej pada na kurczaka. Mogę kupić w zasadzie w każdym sklepie, a przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Tym razem grillowane piersi podane z chrupiącą, warzywną salsą pachnącą ziołami.

Przepis w wersji filmowej dostępny TU (w dziale Filmy).

Drobno posiekaj paprykę, pomidora, szalotkę. Dodaj chili, bazylię, 1 łyżkę oliwy i 1 łyżkę octu balsamicznego. Wszystkie składniki salsy wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Do momentu podania wstaw do lodówki.

Mięso wyjmij z marynaty, usmaż na grillu na złoto-brązowy kolor. Podawaj od razu z warzywną salsą.

-->